Over Wendy van Dodewaard

kunstenaar Wendy van Dodewaard

Mijn naam is Wendy van Dodewaard-Monster ik ben geboren (1989) en opgegroeid in Waddinxveen.

Van kinds af aan was ik al creatief en ik was al aan het tekenen vanaf dat ik een potlood beet kon houden. Zo was het ook niet gek dat ik als klein kind al riep dat ik ‘kunstenares’ wilde worden. Het bedenken en creëren van nieuwe dingen met potlood en kwast vond ik geweldig.

In mijn tiener jaren begon ik met het natekenen van mensen, ik leerde kijken, naar kleuren en vormen. Zo ontwikkelde ik een passie die nooit meer is verdwenen.

Tegenwoordig schilder ik nog steeds met evenveel plezier. Ik heb me de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld en heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

Mijn schilderijen zijn een mengeling van realistische klassieke stijl maar toch zeker ook eigentijds, soms zelfs los geschilderd, of juist heel creatief met zoveel mogelijk kleur. In elk portret of schilderij leg ik een stukje van mijzelf. Het uitspreken van mijn gedachten en kijk op de wereld door middel van schilderijen. De schoonheid willen laten zien in vooral kleine dingen. En dát vereeuwigen op een schilderij, wat mensen raakt. 

Inspiratie

Met name mijn geloofsovertuiging geeft mij inspiratie. Zijn stem laten weerklinken in datgeen wat ik uitbeeld. Jezus' liefde voor ieder mens verspreiden. Het unieke van ieder mens en dier, emoties en karakters tonen in de portretten. Iedereen, alles is prachtig geschapen door Hem. De veelzijdigheid van de natuur. Het leven is een al inspiratie! 

Wendy van Dodewaard
Kunst- en portretschilder
E-mailen
Bellen
Instagram