Portret in opdracht

Mijn werk bestaat voor een groot deel uit het maken van portretten, mens of dier. Voor particulier of bedrijf. Lijkt het je leuk om een uniek portret te krijgen of te geven als cadeau? Graag maak ik voor jou een prachtig portret in opdracht. Ik schilder of teken portretten met een duidelijke gelijkenis. Daarnaast vind ik dat het portret geen nagemaakte foto moet zijn. Ik ga op zoek naar meer. De penseelstreken en kleuren die je ziet verlevendigen het portret, de emotie en karakter laten het portret spreken. Zo worden jij of je dierbaren op een unieke en prachtige manier vereeuwigd.

Houtskool portret

Houtskoolportret Wendy van Dodewaard

Voor de liefhebber met een kleiner budget maak ik ook portretten of tekeningen in houtskool. Ook hiervoor gebruik ik een foto mits geschikt, door u aangeleverd. Ook is het mogelijk een foto te maken in mijn atelier. 

Deze portretten en tekeningen worden gemaakt op stevig 250 grams zuurvrij papier van het merk Clairfontaine in verschillende kleuren. Wat prachtig ingelijst kan worden achter glas met of zonder passe-partout. Elk houtskoolportret wordt afgewerkt met een fixatief om de hechting van houtskool op het papier te verbeteren. Dit zorgt voor een hoge blijvende kwaliteit van het portret. De prijzen zijn te vinden onder tarieven.


Olieverfportret

Liever een handgeschilderd portret in kleur? Ga voor een olieverfportret! Met een olieverfportret kan je alle kanten uit, in kleur maar ook zwart wit of geheel een kleur naar keuze is mogelijk. Of de keuze tussen linnen doek of houten paneel. Elke keuze is een stap dichter bij jou persoonlijke portret! Ik ben geheel tot je dienst om al je vragen te beantwoorden en je te adviseren.

Een uniek portret vraagt goede voorbereiding

Een goed portret heeft enkele voorbereiding nodig. Zaken zoals afmeting, kleuren van de achtergrond, de compositie, kleding en sieraden en verdere persoonlijke voorkeuren worden uitvoerig besproken met jou als opdrachtgever.

Naar werkwijze olieverfportret

 

Wendy van Dodewaard
Kunst- en portretschilder
E-mailen
Bellen
Instagram