Wendy van Dodewaard
Beeldend kunstenaar

Over mij

Mijn naam is Wendy van Dodewaard getrouwd met Thomas en moeder van Elyana en Aeyden. Ik geniet erg van ons gezin, samen erop uit op de fiets, de Schepping ontdekken. Maar ook van creativiteit, rust ontspanning. De stilte in de natuur kan ik erg van genieten. 

Alhoewel ik al vanaf jong meisje altijd aan het tekenen en knutselen was en het mijn droom was om kunstenares te worden, heb ik hier later nooit een opleiding in afgerond. Meestal zeg ik als mensen mij vragen waar ik het geleerd heb, dat het de Heilige Geest is geweest die mij alles geleerd heeft. En eigenlijk is dat ook zo. Nog steeds.

Over mij

Inspiratie

De Bron van mijn inspiratie is de Heilige Geest. Hij is het die mij leidt door het schilder proces, de beelden en ideeën geeft. Het geeft zo'n vrijheid te schilderen vanuit God's oneindige creativiteit. Meestal schilder ik vanuit een beeld dat God mij geeft om te schilderen. Maar het gebeurt ook zeker vaak dat het tijdens het schilderen nog aangevuld wordt met meer verdieping en een het stap voor stap volgen is. 

Missie

In 2020 riep God mij op een onderneming te starten en te gaan schilderen. Hij heeft mij geroepen te schilderen, mij het talent en de gaven gegeven om mijn roeping uit te voeren. Om mensen op te roepen, te bemoedigen en versterken. Dat mensen door de schilderijen Jezus zullen zien, dat God verhoogt zal worden door datgeen wat ik maak. Dat de Waarheid gesproken wordt in creativiteit, en creativiteit gebruikt zal worden waarvoor God het bedoelt heeft.Visie

Mijn verlangen is Gods woorden te spreken, door woord en beeld. Dat een ieder die naar Zijn woorden luistert de Waarheid zal zien. En die Waarheid zal hen vrijmaken. Ik geloof dat de Heilige Geest spreekt door de schilderijen en waar de Geest is daar is vrijheid!